Het was een uitzonderlijke dag.

En dat is de dag van Operatie Blauwe Sokken. Het is moeilijk te geloven na zoveel investeringen, stress, vreugde, hard werken… dat deze dag zo snel voorbij is. Wat ik kan zeggen is alleen maar positief. Ik weet niet waar te beginnen… Door alle nieuwe ontmoetingen die ik kon doen ? Door gevarieerde en interessante conferenties ? Door de gevoelvolle getuigenissen ? Door de vreugde, de glimlach van kinderen en volwassenen ? Zoveel mooie dingen tijdens deze zonnige dag. Ik wil vooral dankjewel zeggen !

Dank aan het team van toegewijde en gemotiveerde vrijwilligers. Zonder hun mobilisatie, hun creativiteit, hun energie, hun potentieel, zou niets van dit alles mogelijk geweest zijn. Dank aan hen.

Hartelijk dank aan de Marguerite-Marie Delacroixstitching voor zijn onschatbare steun, zonder welke we de organisatie van deze mooie dag niet rustig hadden kunnen voorbereiden.

Hartelijk dank aan ACTE voor hun enorme investering in deze dag en voor hun onderzoeken.

Hartelijk dank aan degenen, kinderen en volwassenen, die tot op de dag gekomen zijn. Bedankt voor je aanwezigheid, voor je interesse en je vertrouwen. Ik hoop dat, als voor mij, deze dag was rijk en bewegen voor u.

 

Dank aan de sponsors die ons in staat hebben gesteld om de loterij te bereiken, anti-geluidshelmen aan autistische mensen voor te stellen, lekker eten te bieden, “zen” zorg te verlenen…

Dank aan de spelotheek LuAPE die ons hun aangepast, educatief, zintuiglijke, onderhoudend speelgoeden voorzien hebben…

Bedankt aan het bedrijf van Taxis Bleus die zorgde voor het kosteloos vervoer van autistische mensen en hun families naar hun huizen die het nodig hadden. En dank aan hen die ons gesteund hebben door opknoping een sok en een poster in hun auto’s.

Dank aan alle sprekers : autisme-specialisten Prof. Kissine en Dr. Stanciu voor wetenschappelijke en medische informatie over autisme. Met dank aan Cinzia Agoni van het Autisolidariteit-platform en de Inforautisme VZW voor haar presentaties die de groeiende mobilisatie van verenigingen benadrukken. Natuurlijk bedank ik het publiek voor hun interessante interventies.

Hartelijk dank aan degenen die getuigde : of mensen met autisme zijn, of hun ouders, vrijwilligende en zo verdienstelijke maar vaak boos over de situatie in ons land, of zelfs de lerares Josiane Lenglez, die haar ervaring op school met autistische kinderen deelde.

Dank u aan autistische mensen voor hun zeer aardige aanwezigheid op de stand van de CRAC (“ontmoet-café voor autisten en vennoten”), ontmoette ik graag verschillende mensen met autisme en het is een geweldige kans om te laten zien dat we, autistisch, we graag communiceren met onze leeftijdsgenoten, als niet-autistisch doen.

Dank aan de deelnemers, Filigranes, SUSA, OUAD, MODERE … die stands hielden met aangepast materiaal of aangename zorg. Bedankt aan Kidzumba school, troupe Histrion Circus en het Somnambule koor, aan Monsieur 13, aan de muziekgroep Indigo Mango & the Kameleons, aan de visagist, enz. om deze dag geanimeerd te hebben. We konden een gevarieerd programma en heel wat interessante dingen doen, dankzij hen waren we nooit vermoeid.

Dank aan alle media voor hun interesse in deze dag, de interviews waren talrijk en de gepubliceerde artikelen brachten onze gevoelens van mensen die betrokken zijn bij autisme goed over. Dankzij de media, zal onze zaak beter gehoord en begrepen worden. Persoonlijk ben ik blij om in het openbaar te spreken als een autistische persoon en als moeder van een autistisch kind, dank aan hen voor het geven mij het woord.

Zeker vergeet ik om een aantal mensen te bedanken, want we zoveel van alle kanten gemobiliseerd hebben. Maar duizend dankjewel allemaal.


Kijk voor de verschillende artikelen en getuigenissen op de radio hier op de pagina van de vereniging.

Aspergirl & Idéfix 

Foto’s: Fabrice Kinnar. www.kphoto.be

Share

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *